Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Árvíz elleni védekezés, éjjel és nappal

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: az árvízvédelem olyan, mint egy hadművelet

Szöveg: honvedelem.hu |  2024. szeptember 21. 16:37

Szeptember 21., szombat: a Magyar Honvédség kijelölt erői és technikai eszközei folyamatos váltásokban teljesítettek szolgálatot ott, ahol szükség van rájuk, éjjel és nappal. A pénteki nap folyamán a szentendrei bázislaktanyát, szombaton pedig a tűzszerész és folyamőr ezred laktanyáját is meg kellett védeni az árhullámtól.

13.11

Hétvégén is szolgálatban

12.24

Éjjeli gátépítésen 

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái Pilismaróton és környékén éjszakai beosztásban segítik az árvíz elleni védekezést.

2024.09.20. BHD árvízvédelem Pilismarót BHD

10.50

Küzdelem az árral – a víz mellett és alatt

Nehéz éjszakán vannak túl az „árvízi védők” Pilismaróton. Megcsúszott a védekezés gerincét adó töltés, melyet 16 órás küzdelemben sikerült a víz alatt megerősíteniük a bevetett búvároknak. A Komárom-Esztergom vármegyei településen a katasztrófavédelem és a vízügy munkatársaival közösen segítik a védekezést az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái, akik tegnap éjjel is otthonokat mentettek meg az árvíztől.

(Dr. Szőke Linda főhadnagy és Vasadi Zoltán István felvételei)

9.33

Folytatták a gátépítést az MH Ludovika Zászlóalj fiataljai Pilismaróton

A Magyar Honvédség leendő tisztjei az árvízvédelmi munkálatok kezdete óta kiveszik részüket a feladatokból, a segítségnyújtás mellett hasznos logisztikai és vezetési tapasztalatokat szerezve.

9.03

Védekezésben a felderítők

Az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred katonái továbbra is Sződligeten teljesítenek szolgálatot.

CímkékÁrvíz 2024