Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átadták a felújított tornatermet Pápán

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2022. február 2. 16:56

Az MH Pápa Bázisrepülőtér (MH PBRT) 2001 júliusi megalakulása óta folyamatosan fejlődik. A nagyszabású beruházások mellett kiemelt figyelem jut a rekreációt szolgáló objektumok korszerűsítésére is. Február 2-án, szerdán adták át a felújított tornatermet.

20220202-mhpbrt-tornaterem (1)

Az átadóünnepségen Neil Terrill, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda (NAMPO) igazgatóhelyettese elmondta: az épületenergetikai modernizációs projekt részeként megújult a tornaterem hőszigetelése; korszerű légtechnikai és légkondicionáló rendszerrel látták el, és az ablakokat is kicserélték. A terem többek között új festést kapott, felújították a teljes homlokzati szigetelést, illetve a tetőt duplán szigetelték. A tornaterem mellett korszerűsítették a fitnesz-terem légkondicionáló rendszerét is.

A kivitelezési munkát tavaly augusztusban kezdték a SÁG Építő Kft. szakemberei, a NAMPO mérnökeinek irányítása, és a HM Védelemgazdasági Hivatal műszaki ellenőrének felügyelete mellett.

Magasy Zsolt ezredes, az MH PBRT parancsnoka úgy fogalmazott: a tornaterem felújítása nagyon fontos lépés, hiszen minden időben jól szolgálja az állomány fizikai felkészülését, ami katonáknál alapvetően lényeges. Mivel a fejlesztést a Honvédelmi Minisztérium és a többnemzeti Stratégiai Légiszállítási Képesség közösen finanszírozták, így a bázis állománya mellett az itt települt Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) állománya is kihasználhatja a megújult tornaterem adta sportolási lehetőségeket.

A bázisrepülőtéren egyébként minden adott a fizikai felkészüléshez, hiszen a közelmúltban szintén megújult kültéri sportpálya mellett - többek között - street workout kondipark és erdei futóösvény is a katonák rendelkezésére áll.

Címkékrepülőtér