Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átadták a Magyar családokért díjat

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda |  2021. június 15. 12:26

„Mindannyiunk érdeke családjaink, gyermekeink védelme, hiszen bennük rejlik Magyarország és nemzetünk jövője” – fogalmazott a családok nemzetközi napja alkalmából írt köszöntő levelében Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

Kadétok

A családok nemzetközi napja alkalmából szervezett díjátadó ünnepséget a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége június 14-én, hétfőn, a gazdagréti Szent Angyalok templomában. A rendezvényen felolvasott levelében Németh Szilárd hangsúlyozta: a koronavírus az egész világon veszélyhelyzeti állapotot idézett elő. „Bebizonyosodott, hogy a veszély elhárításában csakis az összefogás a járható út. Mi, magyarok fegyelmezett együttműködéssel lettünk úrrá a világjárvány harmadik hullámán is. A mai díjazottak mindegyike ebben a rendkívüli időszakban mutatott példát hazája és a magyar emberek iránti hűségből, elkötelezettségből. Ők a mi hétköznapi hőseink” - olvasható a levélben.

A parlamenti államtitkár a rendezvényen elismerésben részesülő honvéd kadétokkal kapcsolatban kiemelte: „a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskola és Technikum honvéd kadétjai, maximálisan kivették részüket a vírus ellen folytatott küzdelemből”.

Miniszter asszonnyal

A 2016-ban alapított, Magyar családokért díjat és elismeréseket Varga Judit igazságügyi miniszter adta át. Az elismerésekben olyan személyek, közösségek részesülhetnek, amelyek tudományos, közéleti, karitatív, közösségépítő tevékenységükkel, személyes példamutatásukkal a magyar családok érdekében fejtik ki tevékenységüket.

Ebben az évben a szervezet elnökségének döntése értelmében a díjat dr. Szlávik János és dr. Bobek Ilona főorvosok által irányított Dél-pesti Centrumkórház Infektológiai, valamint Aneszteziológia és Intenzív Betegellátó Osztály munkatársai kapták.

Csoportkép