Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Attasék látogattak Hódmezővásárhelyre

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Füzes Judith |  2024. szeptember 27. 8:00

A Budapesti Katonai Attasétestület tizennyolc tagja látogatott el az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárhoz szeptember 25-én. A látogatás alkalmával a küldöttek betekintést kaptak az alakulat felépítésébe és feladatrendszerébe, majd statikus bemutató keretében megismerték a Lynx gyalogsági harcjármű képességeit.

v20240925_attasék_Hódmezővásárhelyen_FJ (24)

A Honvédelmi Minisztérium Nemzetközi Együttműködési Főosztály szervezésében a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék azzal a céllal látogattak Hódmezővásárhelyre, hogy az alakulat bemutatkozásával átfogó képet kapjanak a Magyar Honvédség szárazföldi erejének egyik eleméről, annak képességeiről.

Molnár Zsolt dandártábornok, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár parancsnokának előadása keretében a testület tájékoztatást kapott az alakulat múltjáról, szervezeti felépítéséről és aktuális feladatrendszeréről is. A prezentációt követően a delegáció statikus bemutatón ismerte meg a Lynx gyalogsági harcjármű képességeit, valamint többek között megtekintették az alakulatnál használatos Carl Gustav gránátvetőt, a Hirtenberger M12 120 milliméteres aknavetőt, illetve az ARV3HU mentő-vontató harcjárművet is.

CímkékattaséLynx