Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lynx

RT1_8431

Nagymacskával terepen

2023. március 20. 21:01

Hogyan néz ki a Lynx páncélozott gyalogsági harcjármű? Mit érdemes tudni róla? Mennyire különleges élmény vezetni a negyvenöt tonnás nagymacskát? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaptak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) katonai vezetői mesterképzésben tanuló hallgatók március 20-án, hétfőn, amikor a Lynx kiképzőcsoport tagjai látványos bemutatót tartottak számukra. Amit egy vezetési gyakorlattal zártak.

06_nyito

Új eszköz, új szemlélet

2023. február 13. 7:18

Lynx szakmai napot rendeztek Hódmezővásárhelyen Molnár Zsolt ezredes, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár parancsnokának kezdeményezésére.

lynx 02

Lynx: a negyvenöt tonnás nagymacska

2023. január 24. 7:27

Tavaly októberben – Orbán Viktor miniszterelnök, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében –, Budapesten, a Petőfi laktanyában adták át a Magyar Honvédség első Lynx típusú páncélozott gyalogsági harcjárművét. Lássuk, mit is tud ez a nagymacska.

20221216_debrecen_elesloveszet_cover

Hathetes kiképzés végére tettek pontot

2022. december 17. 10:37

Szakaszszintű éles lőgyakorlaton bizonyították felkészültségüket az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Lövészzászlóaljának katonái december 16-án, pénteken, a hajdúhadházi lőtéren. A kiképzési foglalkozást mások mellett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégiai elemzését és humánpolitikáért felelős államtitkára és dr. Klacsmann Dávid, a Honvédelmi Minisztérium védelmi iparért és védelmi beszerzésekért felelős helyettes államtitkára is megtekintette.

lynx3

Táborfalvai Hiúzok

2022. december 14. 8:55

A KF41 LYNX típusú gyalogsági harcjárművel többhetes vezetési gyakorlaton vesznek részt az év végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár kijelölt katonái Táborfalván.

lynx2

Hiúz Hódmezővásárhelyen

2022. október 23. 8:21

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyen szolgáló katonái is megismerkedtek a Magyar Honvédség első Lynx páncélozott csapatszállító harcjárművével. A XXI. század technikáját alkalmazó haditechnikai eszköz bemutatása közben - a helyi katonákból álló kezelőszemélyzet – az eszközzel kapcsolatos eddig szerzett tapasztalatait is elmondta a résztvevőknek.

022

Toborzónap a Hősök terén

2022. október 16. 15:43

Hatalmas érdeklődés mellett toborzónapot tartott a Magyar Honvédség október 16-án, vasárnap Budapesten, a Hősök terén. Az érdeklődők – sok más haditechnikai eszköz mellett – a szombaton átadott első Lynx gyalogsági harcjárművet is megtekinthették. A rendezvényre kilátogatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is.

Németország_nyitó

Kulcsfontosságú kiképzés Németországban

2022. június 21. 11:53

A Magyar Honvédség és a Bundeswehr között 2018 óta folyamatban lévő intenzív együttműködés keretében 2022 márciusában kezdődött el az a három hónapos tanfolyam, melyet a modern gyalogsági harcjárművek tesztelése és rendszerbeállítása témájában szerveztek Munsterben, a Német Szövetségi Haderő Páncélos Iskolájában. A téma fontosságát felismerve az MH Katonai Összekötő Iroda Németország és a Német-Magyar Szárazföldi Irányítótestület dolgozta ki a tanfolyam kereteit és teljes feltételrendszerét.