Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

AMTS: hatalmas figyelem övezte a harcijárműveket

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Szováthy Kinga |  2024. március 26. 19:52

A Nemzetközi Automobil és Tuning Show (AMTS) kiállításon a látogatók megismerhették a Magyar Honvédség legmodernebb haditechnikai eszközeit is. A több mint ezer kiállított autó mellett hatalmas figyelem övezte a Lynx, Gidrán, Polaris járműveket és az Airbus H145M helikoptert.

20240324_AMTS_2024_SZK_03 copy

Az AMTS hazánk legnagyobb autós rendezvénye, ahol a gépkocsik szerelmesei három napon keresztül csodálhatják a különböző korok és stílusok legendás járműveit. A Hungexpo „F” pavilonjába látogatók nemcsak mesés autókat vehettek szemügyre, hanem a Magyar Honvédség harcjárműveit is, sőt, a kiállított H145M harci helikopter mellett egy tűzszerész robotot és robotkutyát is.

A harcjárművek mellett álló katonák kitartóan beszéltek a terepszínű vasakról, de nem volt könnyű dolguk, hiszen egy-egy standnál sorokban álltak az emberek, hogy megnézzék, megtapogassák a nem minden nap látott, modern technikákat, illetve kérdezzenek a szolgálati eszközökről.

„A legnagyobb tömeg szombaton és vasárnap volt, a tűzszerész robot és természetesen a robotkutya keltette a legnagyobb figyelmet, de a H145-ös helikoptert is sokan megcsodálták” – mondta a kiállításról Bólyi Bálint törzsőrmester, tűzszerész altiszt.

A járművek mellett a jelenleg használatos fegyvereket is kézbe vehette a közönség, illetve a toborzók standjánál az érdeklődők minden információt megkaptak a katonai szolgálatról és a csatlakozási lehetőségekről.