Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósok Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Kis Csenge őrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2024. április 12. 10:17

A Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság negyedéves haderőnemi értekezletét Hódmezővásárhelyen tartották meg a szárazföldi alakulatok vezénylőzászlósai.

20240411vezzaszloskonf1

A rendezvényen Molnár Zsolt ezredes, a helyi dandár parancsnoka köszöntötte a résztvevőket, akik Gajó Péter főtörzszászlós, a parancsnokság vezénylőzászlósa vezetésével áttekintették az aktuális képzéseket, kihívásokat, az elkövetkező feladatokat. A jelenlévők az értekezlet második felében Gombos Sándor főtörzszászlós, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár vezénylőzászlósának koordinálása mellett, a Lynx Pilot program pozitív és negatív tapasztalatait és eredményeit vitatták meg. A technikai bemutatón megnézték a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében Hódmezővásárhelyre érkezett Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet és az ARV harcjármű vontatót is.

„A program célja az, hogy a jövőbeni sikeres együttműködés érdekében a szárazföldi haderőnemen belül előkészítsük az összfegyvernemi kiképzéseket. Látom azt, hogy a hasonló felkészítések sokkal gördülékenyebben, illetve összehangoltabban fognak zajlani a katonai szervezetek együttműködésének köszönhetően” – összegezte a nap végén gondolatait Gajó Péter vezénylőzászlós.

20240411vezzaszloskonf2