Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÁEK-ben kezelik Felipe Massát

Szöveg: mti/f1csatorna.hu/honvedelem.hu |  2009. július 25. 19:30

Mentőhelikopterrel szállították a HM Állami Egészségügyi Központba (ÁEK) a Hungaroringről Felipe Massát. A Forma 1-es autóversenyző az időmérő edzés közben szenvedett súlyos fejsérüléseket, amikor egy felcsapódó autóalkatrész eltalálta a sisakját. A versenyzőt az ÁEK-ben megműtötték, állapota stabil.

Felipe Massa elképesztően peches, szörnyű balesetet szenvedett: a televíziós felvételek alapján az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt rúgó fejen találta, aminek következtében óriási lendülettel, egyenesen a gumifalnak csapódott. Az elem öt centiméterrel Massa szeme felett ütötte be a sisakot, aminek következtében eltört a sisakrostély, ami a sérülést okozta.

A dél-amerikai pilótát az eset után a pálya kórházába szállították, majd mentőhelikopter vitte el a budapesti Honvéd Kórházba. Sérülése súlyos, de nem életveszélyes.

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke bejelentette, hogy a brazil versenyző nem lesz ott a rajtrácson vasárnap.
Az MTI értesülése szerint Massának szemsérülése van és agyrázkódást szenvedett.
A szemsérülés súlyosságáról, illetve arról, hogy ez mennyiben befolyásolja a brazil motorsport-karrierjét, még nincs tudomásunk.
A Ferrari sajtóközleménye szerint Massa koponyája sérült, a homlokán mély vágást ütött a rugó, a koponyacsontja szilánkosan roncsolódott. A szeme is súlyosan sérült a brazilnak, illetve komoly agyrázkódást szenvedett.

A kórházba érkezéskor stabilizálódott az állapota, este megoperálták a Ferrari pilótáját.

“Volt egy vágás a fején, amit vélhetőleg az én autómról leszakadó alkatrész okozott." – nyilatkozta Barrichello a Daily Telegraphnak. – “Beszélt, eszméleténél volt, a vágást azonban meg kellett vizsgálni. A kezeit, lábait mozgatta, de el kellett altatni, mert nagyon izgatott volt."

“Súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban van Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája, akit a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérő edzésén fejen talált egy leszakadó alkatrész." –

mondta el dr. Bazsó Péter, a Honvéd Kórház orvosigazgatója és dr. Zsiros Lajos, a Magyar Honvédség fősebésze közös, szombat esti sajtótájékoztatóján, amelyet Massa műtéte után tartottak a létesítményben.
.

 fotó: MTI