Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az afganisztáni északi régió parancsnokhelyettesének látogatása

Szöveg: Bártfai László őrnagy |  2011. október 6. 8:51

Az ISAF RC North új parancsnokhelyettese Eric Wendt, az Egyesült Államok hadseregének ezredese, tájékozódási látogatást tett Camp Pannóniában október 4-én délelőtt. A látogatásra a beosztás átadás-átvétele kapcsán került sor. Az új parancsnokhelyettes az elkövetkezendő néhány napban bejárja az Északi Régióban található csapatokat, hogy megismerkedjen a csapatok feladatával.

Dr. Ruszin Romulusz ezredes, a MH PRT 11. váltásának parancsnoka, Eric Wendt ezredes fogadása után ismertette a Baghlan tartomány felelősségi körzetét felügyelő magyar tartományi újjáépítési csoport képességeit és feladatrendszerét. Az új parancsnokhelyettes képet kapott az eddig elvégzett feladatokról és a következő hónapokra betervezett teendőkről is. Ezt követően a magyar parancsnok körbevezette az amerikai ezredest a táborban.

Wendt ezredes megelégedéssel vette tudomásul, hogy a magyar vezetésű PRT stabilizációra való törekvései biztosítják a tartomány vezetésének közeljövőben történő átadását a helyi kormányzati szervek részére.

1595925631

 Fotó: A szerző felvételei