Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az alakulatokhoz is megérkezett a Mikulás

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. december 6. 19:49

A Magyar Honvédség alakulataihoz is megérkezett december 6-án a Mikulás, az ott szolgáló katonák és honvédelmi alkalmazottak legnagyobb örömére. (Összeállításunk folyamatosan frissül.)

MH 86. Szolnok Helikopter Bázis

Immáron tizedik alkalommal rendeztek Mikulásfutást az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison, amellyel az alakulat katonái egyben végrehajtották a december havi bázisfutást is.

A futókat és a Mikulást dr. Hegedűs János ezredes, a helikopterbázis törzsfőnöke köszöntötte. Egy rövid bemelegítés után, a helikopteresek kötelékben kezdték meg a három kilométeres távot. Az előírt mennyiség teljesítése után, a célba érkezőket – csokimikulással és forró teával, Mikulásnak öltözve – Kálinger Roland alezredes, katolikus tábori lelkész és csinos krampuszhölgyek várták.

A közös futás után az ünnepre hangolódva folytatódott a nap, hiszen a reggeli vezetői értekezleten meggyújtották a második adventi gyertyát is.

Szöveg és fotó: MH 86. SZHB

* * *

MH Béketámogató Kiképző Központ

Az MH Béketámogató Kiképző Központban is járt a Mikulás december 6-án.

Az alakulat katonái és honvédelmi alkalmazottai Kiss Róbert ezredes, központparancsnok vezetésével rótták a köröket – a Mikulásfutáshoz autentikusan Mikulás jelmezben – ki fehér bojtos, piros sapkában, ki rénszarvas aganccsal a fején. Miután beléptek az épületbe nem más, mint maga a Mikulás fogadta őket, aki – miután meghallgatta a Hull a pelyhes című dalt – édességekkel jutalmazta a személyi állományt, s hogy senki meg ne fázzon, forró tea és bundáskenyér várta a kis Mikulásokat és Rudolfokat.

Szöveg és fotó: Kelemen Ilona

* * *

MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred

Télapó dalokat énekelve érkezett az Irinyi laktanya és az MH Hadikikötő munkahelyeire a Mikulás, rénszarvasostól és krampuszostól. Az MH 1. HTHE Mikulása mindenkit mosolyra bírt december 6-án, hétfő reggel.

Szöveg és fotó: dr. Markovics Zita százados

* * *


MH Transzformációs Parancsnokság

A transzformáció folyamata tulajdonképpen képességfejlesztés, amibe az egyéni képességek is beletartoznak. A hagyományokra épülő képességfejlesztés pedig hídként köti össze a múltat és a jövőt. Ennek a gondolatnak a szellemében, a fejlesztési szerveknél szolgáló katonák és honvédelmi alkalmazottak Mikulás ruhában - bojtos sapkákban és jelmezekben - gyűltek össze a sportpályán, ahol Kopecsni Attila főhadnagy, az alakulat kiképzési főnökségének szakembere vezetésével tartott játékos, versenyszerű bemelegítés után egy „laktanyakört” futott az állomány.

Az elmúlt időszak rendszeres testnevelés foglalkozásai eredményeképp sokat javult az egyébként irodai munkát végző állomány állóképessége, így könnyedén vették a Mikulásfutás „kihívást”, és a vidám hangulatú rendezvényt méltóképpen zárta le a közös teázás.

Szöveg és fotó: MH TP

* * *