Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Az alapkiképzés új kihívásokat biztosított”

Szöveg: MH Sportszázad |  2021. november 1. 9:38

A Magyar Honvédség Sportszázadának katonasportolói hamarosan befejezik alapkiképzésüket Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.

Az elmúlt hetek eseményeiről kérdeztük a világbajnok kajakosokat, Balaska Márk őrmestert és Birkás Balázs szakaszvezetőt, illetve a válogatott tőrözőt, Németh András szakaszvezetőt és az öttusázó Szabó Illés szakaszvezetőt.

sportszázadosok

„Az alapkiképzés új kihívásokat biztosított, de az élsportból hozott tudásomat és képességeimet kiválóan tudtam alkalmazni az elmúlt hetekben” - vélekedett Balaska őrmester.

„Élmény volt egy új közegben tölteni az elmúlt időszakot, hatékonyan tudtunk csapatban dolgozni és még fegyelmezettebbé váltam” - nyilatkozta Birkás szakaszvezető.

„Kihívásként tekintettem a kiképzésre, nagyon sok új élménnyel gazdagodtam, különösen a lőtéren töltött napokat élveztem” - értékelt Németh szakaszvezető.

„Nagyon vártam az alapkiképzést, úgy érzem sikerült elsajátítani azt a tudást, ami nélkülözhetetlen a katonai szocializációhoz, különösen a harcászati foglalkozások tetszettek” - mondta Szabó szakaszvezető.