Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Albán Fegyveres Erők Vezérkarának törzsigazgatóját fogadta a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnök műveleti helyettese

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2021. december 6. 17:36

Garas László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnök műveleti helyettese december 6-án, hétfőn udvariassági látogatáson fogadta Bilbil Bitri ezredest, az Albán Fegyveres Erők Vezérkarának törzsigazgatóját.

LALA6740

A megbeszélés során a felek egyetértettek abban, hogy Európa békéje és biztonsága csak a Balkán stabilitásának megőrzése mellett garantálható. Ennek megfelelően hazánk elkötelezett a térség európai és euroatlanti integrációjának előmozdítása mellett. Bitri ezredes köszönetet mondott az Albániának nyújtott támogatásért, mellyel Magyarország nagyban hozzájárul az ország EU integrációs folyamataihoz, éppen úgy, ahogy 2009-et megelőzően támogatást nyújtottunk a NATO csatlakozási folyamatok sikeres végrehajtásához.

A megbeszélés zárásaként a felek kiemelték, hogy a jövőben is fontosnak tartják a haderőfejlesztés érdekében végzett tapasztalatok cseréjét, illetve a szakmai kapcsolatok továbbfejlesztését.