Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az altiszti rendszer fontos része a Magyar Honvédségnek

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. december 19. 9:37

Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa állománygyűlést tartott december közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

20221217_kaszab_debrecenben_01

A helyőrségben szolgálatot teljesítő altiszteknek tartott állománygyűlésen a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa ismertette a katonák felszerelésének és kiképzettségének fontosságát, a kihelyezett tábori hetek jelentőségét, valamint hangsúlyozta az altisztek szerepét és az altisztképzés fontosságát is. Az állománygyűlés zárásaként a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa megköszönte a teljes altiszti állomány egész éves munkáját és mindenkinek kellemes ünnepeket kívánt.

Kaszab főtörzszászlós a gyűlést követően elmondta, hogy egy vezénylőzászlósnak az összes katonai szervezetnél fontos feladata az időszakos állománygyűlések megtartása. A katonáknak olyan információkat kell adni, amelyek alapján teljes mértékben értik, hogy a Magyar Honvédség milyen irányba mozog és a küldetés orientált vezetési rendszerrel összhangban az altiszteknek milyen feladataik vannak, hogy a rendszer alulról felfelé és fentről lefelé végig kommunikálható legyen.

„A Magyar Honvédség vezénylőzászlósaként úgy gondolom, hogy nem csak a gyakorlótereken és a missziókban kell meglátogatnom az állományt, hanem az éppen folyamatban lévő feladatokkal kapcsolatban személyesen is tájékoztatni kell az altiszteket” – hangsúlyozta a főtörzszászlós.

Kapcsolódó cikkek