Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az amerikai csapatok letartóztattak egy német állampolgárt Afganisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. január 26. 13:19

Terrorista tevékenység gyanújával az amerikai csapatok Afganisztánban letartóztattak egy német állampolgárt. A Süddeutsche Zeitung című napilap erre vonatkozó értesülését szerdára virradó éjjel a berlini külügyminisztérium szóvivője is megerősítette. Eszerint a letartóztatott személy egy Frankfurtban élő, 23 éves diák, aki afgán származású ugyan, de német állampolgár.

Az illetékes hatóságok a diákot január 8-án Kabulban, apja házában tartóztatták le. Ennek okát nem közölték, a Süddeutsche Zeitung azonban terrorista tevékenység gyanújára hivatkozott.

A fiatal férfi családja ugyanakkor a német biztonsági erőket is vádolja a diák letartóztatásáért.

A család azt rótta fel, hogy a német hatóságok amerikai partnereikkel együttműködve hamis adatokat továbbítottak a 23 esztendős Haddid N.-ről, és ezért őket is felelősség terheli a letartóztatásért. A német újság idézte Haddid N. nővérét, aki azt állította, hogy testvéréről olyan alaptalan információkat küldtek, amelyek alapján állítólagos büntethető törekvésekkel gyanúsították meg.

A szövetségi bűnügyi hivatal mindenesetre cáfolta ezt.

A Süddeutsche Zeitung szerint az amerikaiak azzal gyanúsították meg a fiatal férfit, hogy egy terroristákat kiképző pakisztáni táborban akart maga is képzést szerezni.