Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lemondott az igazgatótanács elnöke

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. január 26. 13:54

Együttes ülést tartott január 24-én a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár igazgatótanácsa és ellenőrző bizottsága, amelyen a fő téma a január 27-én 10 órakor, a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumának tanácstermében kezdődő rendkívüli küldöttközgyűlés anyagának jóváhagyása, illetve aktuális kérdések megtárgyalása volt.

A közgyűlésen a küldöttek öt napirendet fognak megvitatni. Az első a vezető tisztségviselők megválasztása. Ezt követi a nyugdíjpénztári rendszer átalakítása, majd a 2011. évi nyugdíjpénztári stratégia. A negyedik napirendi pont az alapszabály módosítása, majd a közgyűlés végén a még felmerülő kérdéseket beszélik meg.

A január 24-i együttes ülésen, a stratégiai kérdések átbeszélése után, a pénztár vezető tisztségviselői örömmel konstatálták a bejelentést, hogy a Honvédelmi Minisztérium 2011-ben is 4 százalékkal támogatja az önkéntes pénztári tagságot.

Nagy érdeklődést és sok kérdést involvált a magánpénztári kifizetésekkel kapcsolatos menedzsmenti tájékoztató. A gazdasági igazgatóhelyettes hangsúlyozta, hogy a visszatérő tagok kifizetéseinek összege igen eltérően alakulhat, amit a próbaszámítások mutatnak. Ezen kívül a hozam nagysága az adott időpont – fordulónap – árfolyamától is függ, ezért nincs értelme a korai, előrehozott számításoknak.

Dönteni kell arról is, hogy milyen sorrendben – alfabetikus sorrendben, beérkezési sorrendben, vagy tagi jogviszonyszám alapján – történik majd a TB-be átlépő tagok kifizetése, amely 24 ezer pénztártagnál várhatóan 4-5 hónapot vesz majd igénybe. A pénztárvezetés mintegy 6–7 milliárd forint tagi kifizetéssel számol.

Az igazgatótanács tárgyalt az ügyfélszolgálat leterheltségéről, a tagi tájékoztatás (e-mail-ben, telefonon, levélben, vagy személyesen) megerősítésének lehetőségeiről, a pénztárhoz érkezett kérelmek helyzetéről. Döntés született arról is, hogy a visszalépő tagi kifizetési lehetőségek közül a pénztár a hozam-összeg önkéntes számlára való áthelyezését reklámozza.

A két vezető testület megismerkedett az új Pénztári Hírnökkel, az önkéntes nyugdíjpénztári gondoskodás kreatívjával, amellyel az elkövetkező két hónapban találkozhatnak a pénztártagok a honlapon, a hírnökben, valamint a munkahelyi és szakszervezeti sajtóban.

Az ülés végén Tömböl László, az igazgatótanács elnöke bejelentette, hogy mivel február 5-én megszűnik hivatásos jogviszonya, a küldöttközgyűlésen lemond az elnöki tisztségről. Kérte, hogy a jelölőbizottság, tartson soron kívüli ülést, hogy a jelölési, tisztségviselő-állítási feladatokat még a küldöttközgyűlés előtt el tudja végezni.