Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az amerikai muszlim katonákat buzdítja az al-Kaida

Szöveg: honvedelem.hu/MTI |  2010. március 8. 9:12

Az al-Kaida terrorszervezet szóvivője, az amerikai születésű Adam Gadahn vasárnapi internetes üzenetében arra szólította fel az amerikai hadseregben szolgáló muszlim katonákat, hogy hajtsanak végre merényleteket a tavalyi Fort Hood-i mészárlás mintájára.

Adam Gadahn 25 perces videót helyezett el radikális iszlám portálokon azzal az üzenettel: a többi muszlim katona számára példaképül kell szolgálnia az öldöklést végrehajtó Nidal Malik Hasan őrnagynak, katonaorvosnak. Az amerikai hadsereg pszichiátere a texasi Fort Hood katonai bázison 2009 novemberében két pisztollyal lövöldözött, 13 embert megölt és 29-et megsebesített.

„Nidal testvér az ideális példakép minden bűnbánó muszlim számára a hitetlenek és a hitehagyott kormányok hadseregeiben" – mondta az Azzam al-Amriki néven is ismert al-Kaida szóvivő, aki fehér köntösben és turbánban sürgette a muszlim katonákat, hogy hajtsanak végre támadásokat „fontos célpontok" ellen. Kifejtette: nemcsak a katonai támaszpontok „fontos célpontok" az Egyesült Államokban és Nyugaton, de van számos egyéb stratégiai hely is, intézmények és létesítmények, amelyekre csapást mérve a muszlimok nagy kárt okozhatnak.