Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az amerikai ügyvivőt fogadta a honvédelmi miniszter

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Szováthy Kinga |  2022. január 31. 21:22

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter január 31-én, hétfőn megbeszélést folytatott Marc Dillard amerikai ügyvivővel.

Benko_Tibor_fogadja_Marc_Dillardot_20220131_02 copy

A beszélgetés során a tárcavezető megerősítette, hogy a Magyar Honvédség Magyarország biztonsági helyzetével arányos lépéseket tett az ukrán-orosz feszültségek kapcsán. Kiemelte, hogy Magyarország a NATO tagjaként folyamatosan nyomon követi a kialakult helyzetet és a NATO-n belüli gondolkodásban, az egységes fellépés szellemében foglal állást. Hazánk támogatja a NATO erőfeszítéseit, felhívva a figyelmet arra, hogy a feszültségek diplomáciai rendezése kulcsfontosságú, és ezért a NATO védelmi és elrettentési berendezkedésének támogatása mellett a dialógus további folytatását és elmélyítését szorgalmazza.

A tárcavezető kiemelte, hogy a Magyar Honvédség az elmúlt évek NATO követelményeivel összhangban végrehajtott fejlesztése nyomán megfelelő képességekkel rendelkezik Magyarország biztonságának szavatolására és a NATO közös cselekvésének támogatására, ezért a jelen helyzetben nem igényli NATO csapatok Magyarországon történő tartós állomásoztatását. Dr. Benkő Tibor felhívta a figyelmet arra, hogy nem szabad engedni a hamis információknak, amelyek a NATO egységének megbontását célozzák és kiemelten fontos a NATO szövetségen belüli őszinte párbeszéd a helyzet megoldása kapcsán.

A felek egyeztettek arról is, hogy a 2022-es év során további kiképzési rendezvények kerülnek lebonyolításra az amerikai és a magyar haderő között.

Benko_Tibor_fogadja_Marc_Dillardot_20220131_01 copy