Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az egészség legyen a legfőbb ajándék

Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. december 16. 17:25

Évzáró ezredsorakozót tartottak az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél.

HTHE_ezredsorakozó (1)

Szilágyi Zsolt Lajos ezredes, az alakulat parancsnoka köszönetet mondott azért, hogy ebben az évben is kiválóan helyt állt az ezred minden dolgozója. „Arra kérem önöket, hogy az ünnepek közeledtével most arra is készüljenek fel, hogy bármikor szükség lehet ránk. A világjárvány kezelése eddig is többletfeladatokkal látta el a Magyar Honvédséget, amelyet a katonák tisztességgel el is látnak. Azonban a következő napokban és hetekben sem lazíthatunk úgy, mint a veszélyhelyzet előtt, az emberek élete, egészsége és biztonsága érdekében készen kell állnunk azokra a feladatokra, amelyek ránk hárulhatnak” – mondta az Irinyi laktanyában tartott rendezvényen a parancsnok.

„Elvárom, hogy mindannyiunk egészségének védelmében betartsák és betartassák a szigorító intézkedéseket, rendszabályokat. Ez a karácsony eltér majd a megszokottól külsőségeiben, de lélekben nem. A legszebb ajándék, amit adhatunk és kaphatunk, az az egészség. Ezért fontos a járványügyi rendszabályok maradéktalan betartása” - tette hozzá az ezredes, aki felhívta az állomány figyelmét az immunizáció fontosságára is.

HTHE_ezredsorakozó (2)

Az év utolsó sorakozóján Szilágyi ezredes eddig végzett kiemelkedő munkája elismeréséül  emléktárgyat adományozott Major Tibor alezredes, parancsnokhelyettesnek, akit januártól a Magyar Honvédség Parancsnokságánál, a Haderőtervezési Csoportfőnökség kiemelt referens főtiszt beosztásába helyeznek.

A parancsnok emellett gratulált az előléptetésekhez, kinevezésekhez, áthelyezésekhez, és megbízta a parancsnokhelyettesi feladatok ellátásával Horváth Csaba őrnagyot, vezető tűzszerészt.

HTHE_ezredsorakozó (3)
Címkéktűzszerész