Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több mint száz cipősdoboznyi adományt gyűjtöttek össze a Borsod megyei katonák

Szöveg: Póczos Nikolett tartalékos főtörzsőrmester |  2020. december 16. 18:39

Több mint száz cipősdoboznyi adományt gyűjtöttek össze a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szolgáló hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák a Magyar Vöröskereszt felhívására. Az ajándékokat gondosan becsomagolták és felcímkézték, a Vöröskereszt megyei szervezete pedig eljuttatja őket a hátrányos helyzetű családokhoz.

cipősdoboz (3)

A cipősdoboz akcióhoz a miskolci toborzóiroda kollégái mellett az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj, valamint az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ 3. Gerinc Radar Mérőpont állománya csatlakozott. A csomagokban társasjátékok, plüssfigurák és meleg holmik is lapulnak, a gyűjtés több mint két hónapig tartott.

Nagy Géza őrnagy, a miskolci iroda vezetője elmondta: a megyében szolgáló katonák egy emberként mozdultak meg a felhívásra – volt olyan egyenruhás, aki több ajándékcsomagot is összeállított a nehéz sorsú családoknak. Nagy őrnagy büszkén tette hozzá: amikor otthon a saját csomagjait állította össze, kislánya sorra vitte oda a játékokat, amelyeket nélkülözni tud, hogy minden gyereknek boldog legyen a karácsonya.

cipősdoboz (1)

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének vezetője köszönetét fejezte ki a katonáknak és hangsúlyozta: a rászoruló emberek számára a legkisebb ajándék is hatalmas jelentőséggel bír, ezért is különösen szép gesztus a honvédség megyei szervezeteinek részéről ez az összefogás.