Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Egyiptomi Védelmi kiállításra látogatott a Magyar Honvédség parancsnoka

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2021. november 30. 20:50

Kairóba, az Egyiptomi Védelmi kiállításra (EDEX 2021) látogatott november 28-30. között dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

image00001

A Magyar Honvédség parancsnoka által vezetett delegáció az egyiptomi köztársasági elnök kíséretében - aki egyben a fegyveres erők főparancsnoka is – tekintette meg a kiállítást.

A program részeként magyar-pakisztáni kétoldalú találkozóra is sor került, amelyen Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy megbeszélést folytatott Muhammad Waseem Ashraf altábornaggyal, a Pakisztáni Fegyveres Erők Összhaderőnemi Parancsnokságának főigazgatójával, valamint Ali Amir Awannal, a Pakistan Ordnance Factories elnökével, akivel a két ország közötti oktatási-képzési együttműködési lehetőségekről egyeztetett.

A kiállítás keretében a Magyar Honvédség parancsnoka és dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos az arab Organization for Industrialization képviselőivel is megbeszélést folytatott.

image00010

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, az egyiptomi hadsereg vezérkari főnökével, Osama Ahmed Rushdy Abdallah Askar altábornaggyal az országok közötti katonai kapcsolatokról, az egyiptomi-magyar együttműködések folytatásáról tárgyalt.  A lehetséges közös projektek indítása mellett, szó esett az illegális migráció elleni védekezés fontosságáról, valamint a terrorizmus elleni küzdelemről is.

A kiállításra - a Magyar Honvédség parancsnoka, valamint a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos mellett - Tömböl László nyugállományú vezérezredes, kormánybiztos-helyettes, dr. Keszthelyi Gyula nyugállományú dandártábornok, László Károly alezredes, kairói véderő-, katonai- és légügyi attasé, valamint további szakértők is ellátogattak.