Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ejtőernyős utánpótlásról is gondoskodnak

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2022. március 1. 10:49

A Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület február 24-én tartotta meg éves közgyűlését, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis művelődési otthonában. Meghívott vendégként dr. Bali Tamás ezredes, parancsnokhelyettes képviselte a katonai szervezetet.

ejtőernyős_szhb (3)

Tisztelegve a tavaly év végén elhunyt egyesületi tagokra, napirend előtt egy rövid megemlékezéssel kezdődött a közgyűlés, amely során megemlékeztek Köpöczi József nyugállományú ezredesről, az egyesület egykori elnökéről, Mészárovics György nyugállományú zászlósról, az egyesület örökös tagjáról, valamint Kiss Antal nyugállományú őrnagyról.

A beszámolókat Dér László nyugállományú törzszászlós, az egyesület elnökhelyettese tartotta meg: ismertette a 2021. évben elvégzett feladatokat és az elért versenyeredményeket. Napirendi pontokban tájékoztatotta a résztvevőket az egyesület 2021 évi pénzügyi felhasználásokról, a közhasznúsági helyzetről, előadta a 2022 évi pénzügyi terveket, tervezett ejtőernyős versenyeket és programokat.

ejtőernyős_szhb (2)

A közgyűlés kiemelt témája volt a jövőbeni ejtőernyős utánpótlás biztosításának beindítása. Elengedhetetlenül fontos feladat a fiatalok ejtőernyős pályára irányítása, ugyanis a jelenlegi helyzetben az ejtőernyős sportolók életkora 40 év felett jár. Ebben nagy segítséget nyújthat a jövőben – a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával – az ejtőernyős táborok szervezése, a szolnoki Honvéd Sportrepülő Egyesülettel való együttműködés keretében.

A közgyűlés végén elismeréseket, jutalmakat adtak át, amely során a CISM Ejtőernyős Világbajnokságon, az Ejtőernyős Célbaugró Világkupán nyújtott kiemelkedő szereplés, illetve az ejtőernyős sporttáborokban végzett magas szintű oktatói tevékenységet díjazta az egyesület vezetősége.

ejtőernyős_szhb (1)