Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jelentések, átcsoportosítás és közös hivatás

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. március 1. 9:26

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

Jelentések meghallgatása a vezetési pontokon

Az Ukrajnában folyó háború miatt a keleti országrészbe csoportosított honvédségi erők helyzetéről, feladatairól és készültségéről tájékozódott a honvédelmi miniszter a tárca és a Magyar Honvédség vezetési pontjain február 26-án.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk 01

A Magyar Honvédség megkezdte az átcsoportosítást a magyar-ukrán határra

A Magyar Honvédség megkezdte az átcsoportosítást a magyar-ukrán határ közelébe - jelentette ki dr. Ruszin Szendi Romulusz altábornagy február 24-én, csütörtökön, a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázison tartott tájékoztatójában.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk 02

„Mindig össze fog tartani minket a közös hivatás”

Az Elite Challenge kihívás teljesítése a hivatásos katonák körében is tiszteletet ébreszt. A megmérettetés kadétoknak szóló változata szintén embert próbáló feladatokból áll. Tavaly júniusban a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium öt növendéke (Kiss Péter Roland, Pálinkás Bálint, Németh Szilveszter, Dari Patrik és Kovács Máté) vett részt a hétnapos táborban Orfűn, ahol minden nap szembe kellett nézniük a nehéz feladatokkal, az alvás- és ételmegvonással, valamint önmagukkal. A kihívásról a csapat két tagjával beszélgettünk.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk 03
Címkékhonvédelem