Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az év első véradása Székesfehérváron

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba, Földházi Enikő őrnagy, Grell Norbert főtörzsőrmester |  2022. február 8. 7:17

Száztizenkét katona és honvédelmi alkalmazott nyújtotta karját az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred önkéntes véradó napján, február 3-án, Székesfehérváron, a Tombor István Sportcentrumban.

fotó_02_Révész Csaba ha.

2022 legelső székesfehérvári, honvédségi véradó napja a korábbi esztendő alkalmaihoz hasonlóan kiemelt jelentőségűnek számított, hiszen a járványhelyzetben fokozott igény mutatkozik a vérellátás területén. Az önkéntesektől ezúttal több, mint ötven liternyi vért sikerült levennie az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak: véradásukkal csaknem háromszázötven rászoruló emberen segíthetnek.

Az önkéntesek között akadt olyan is, akinek ez volt az első véradása: a székesfehérvári ezred munkatársai, Alföldi Szabina és Lebocz Mónika honvédelmi alkalmazottak.

fotó_07_Révész Csaba ha.

Az esemény sikeres lebonyolításához a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a híradó ezred is hozzájárult, akárcsak a Székesfehérváron települt NATO Erőket Integráló Elem (NFIU), a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (Headquarters Multinational Division – Centre, HQ MND-C), az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred és az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái. Véradóként - az NFIU kötelékéből - román és bolgár katona is jelen volt.

A szervezésben nélkülözhetetlen munkát végzett Molnár Dorottya, a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezetének koordinátora és Grell Norbert főtörzsőrmester, aki évek óta szívén viseli a véradó napok lebonyolítását.