Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az iraki légierő megkapta Beechcraft T-6A kiképzőgépeit

Szöveg: JETfly |  2010. február 3. 10:29

A Hawker Beechcraft Corporation (HBC) bejelentette, hogy leszállította az első négy darab Beechcraft T-6A típusú katonai kiképzőgépet az iraki légierő számára. A két fél 2009 augusztusában írta alá a szerződést 8 darab T-6A megvásárlásáról, egy hónappal később azonban az irakiak újabb 7 darabot rendeltek a típusból, 15 darabra növelve ezzel a megrendelést.

A fennmaradó repülőgépek leszállítása várhatóan 2010 év végéig befejeződik. A kiképzőgépeken kívül a szerződés magában foglalja a tartalék alkatrészek, a földi kiszolgáló berendezések és a teljes logisztikai háttér biztosítását is. A Beechcraft népszerű T-6-os konstrukciója már világszerte bizonyította hatékonyságát, költséghatékony üzemeltetés mellett. A HBC kiképzőgépe a közelmúltban két mérföldkövet jelentő eseményt is elkönyvelhetett, hiszen teljesítette az egymilliomodik repült óráját, valamint átadták az 500-dik példányt is.

A T-6A többek között a görög, az izraeli és az amerikai légierőben is szolgálatban áll, de a NATO Flying Training in Canada (NFTC) programban is kulcsfontosságú szerepet tölt be.

1595896514