Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Iszlám Állam vállalta magára a deir-ez-zóri busztámadást

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2021. január 2. 9:27

Az Iszlám Állam jelentkezett a kelet-szíriai Deir-Ez-Zórban a héten végrehajtott támadás elkövetőjeként, amelyben egy busz több tucat utasa vesztette életét – jelentette be helyi idő szerint december 31-én, csütörtökön a terrorista kommunikációt weblapokon nyomon követő amerikai SITE hírszerzési csoport (SITE Intelligence Group) a dzsihadisták Aamak nevű „hírügynökségére" hivatkozva.

A terroristák internetes kommunikációját nyomon követő, SITE amerikai hírszerzési csoport jelentette helyi idő szerint csütörtökön, hogy az IÁ Aamak nevű „hírügynökségén” keresztül jelentkezett annak a támadásnak az elkövetőjeként, amelyet a kelet-szíriai Deir-Ez-Zórban követtek el, és amelyben egy autóbusz több tucatnyi utasa életét vesztette.

A SANA szíriai állami hírügynökség szerdán adta hírül, hogy ismeretlenek megtámadtak egy autóbuszt az Irakkal szomszédos tartományban, és körülbelül 25 embert megöltek.

A szíriai konfliktust nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSHD) nevű szervezet úgy tudja, hogy a fegyveresek három busznak állítottak csapdát, és szabadságáról visszatérő legkevesebb 37 katonával végeztek.