Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az izraeli erők megöltek három palesztin fegyverest Ciszjordániában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2022. április 2. 15:11

Az izraeli biztonsági erők április 2-án a megszállt Ciszjordániában megölték az Iszlám Dzsihád palesztin fegyveres csoport három fegyveresét.

„Egy terrorista sejtről van szó, amely a közelmúltban terrorista tevékenységet folytatott a biztonsági erők ellen, és nyilvánvalóan újabb támadásra készült” – közölte a helyi rendőrség. A tájékoztatás szerint négy izraeli rendőr megsebesült. Az Iszlám Dzsihád a három palesztint a tagjának vallotta.

A feszültségek az elmúlt héten fokozódtak az Izraelben elkövetett halálos arab támadások sorozata után. A tisztviselők figyelmeztettek, hogy a támadások száma megnőhet a muzulmán szent hónap, a ramadán szombati kezdete előtt, amely időszakban a múltban is emelkedett az erőszakos cselekmények száma.

Kedden egy palesztin fegyveres öt embert lőtt agyon az izraeli Bnei Brak városában, mielőtt a rendőrség végzett vele. A lövöldözéssel 11-re emelkedett az arab támadók által Izraelben egy héten belül megölt emberek száma.

Az izraeli erők csütörtökön és pénteken három palesztint lőttek agyon ciszjordániai összecsapásokban, egy palesztin pedig egy zsidó település közelében leszúrta egy izraeli busz utasát. A támadót egy másik utas lelőtte.