Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az MH PRT összes fegyverét kipróbálták!

Szöveg: Palotás Levente |  2009. december 7. 12:20

Teljesítette az idei évre előírt lövészeti feladatait az MH PRT. Októberben az őr és biztosító század állománya hajtotta végre az éles lövészetet egyéni fegyvereikkel és a HMMW, illetve az MB-G280 terepjáró gépjárművek toronyfegyvereivel. Most az egyéni beosztású személyek és a törzs állománya folytatta a lőkiképzési foglalkozásokat.

A BTR-80A páncélozott szállító harcjárművek toronyfegyvereinek tesztelésére is sor került.

A különböző feladatok kapcsán időről-időre mindenki elhagyja a tábort, például az egészségügyi központ katonái a konvojok biztosítása miatt, a logisztikusok a különböző szállítások okán vagy a hadműveleti tisztek az afgán biztonsági erőkkel való kapcsolattartás céljából. Ezért fontos, hogy az újjáépítési csoport valamennyi katonája képes legyen szükség esetén gyorsan és szakszerűen használni fegyverét.

A lőgyakorlat másik célja az volt, hogy a gyakorlás mellett lehetőséget nyújtson az egyének fegyverzetének ellenőrzésére és a szükség szerinti beszabályozásokra, valamint a technikai meghibásodások feltárására.

A lövészetre megszokott helyszínen, az újjáépítési csoport által rendszeresen használt közeli afgán katonai lőtéren került sor. A résztvevő állomány eredményesen teljesítette a megszabott lőgyakorlatokat, a kézifegyverekkel és toronyfegyverekkel egyaránt sikeresen küzdötték le a célokat. Ezzel a kontingens teljes állománya eleget tett a kötelező feladatnak, az MH PRT összes fegyverét kipróbálták az éles lőgyakorlatok során, mindenki lehetőséget kapott a gyakorlásra és megbizonyosodhattak a lőfegyverek megbízható működőképességéről.

1595894408
1595894409
1595894409