Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Télapó itt van …”

Szöveg: Juhász László szds.<br /> |  2009. december 7. 12:36

„Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves télapó” – éneklik e dallamokat a gyerekek december elején, és e kívánságuk minden évben telesül. Ha hó nem is hullott, de a télapóval találkozhattak az idén is a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj katonáinak gyermekei.

A Hegedűs László Helyőrségi Klub szervezésében hangulatos, és emlékezetes mikulás ünnepségen vehettek részt, az oda látogató családok.
Az ünnepség hangulatához méltóan feldíszített terembe lépve, a gyermekeket azonnal átjárta a várakozás öröme. Fenyőágak, mikulás díszek, gyertyák, a terem közepén hatalmas bordó bársonyfotel, mely az érkező mikulás számára volt fenntartva. Ez mind lenyűgözte a gyermekeket.

1595894410

A nehéz várakozás perceit azonban tartalmas szórakozással tölthették el. A teremben kialakított képzőművészeti részben, festhettek, rajzolhattak és különböző télapós dekorációkat készíthettek. A segítség pedig elkelt, így családok együtt készíthették a kis mesterműveket, mely majd később is emlékeztet erre a nevezetes napra.

A Lajta László Alapfokú Művészeti Iskola citera együttese az eseményhez illő műsorszámokkal kedveskedett a közönségének. Daloltak, énekeltek és gyönyörűen citeráztak. Nagy sikert aratott a kicsik körében, hogy nem csak hallgathatták a csodás dallamokat, hanem maguk is kipróbálhatták a citerázás szépségét.

1595894410
 

De minden jónak vége szakadt, hogy még jobb következhessen, hiszen csilingelve megérkezett a nagyon várt télapó. Piros sapka, hosszú fehér szakáll, és a hozzá illő hatalmas teli puttony. A kisebbek a szüleikhez bújva, a bátrabbak középre kiállva, de mindnyájan egyformán, csillogó tekintettel néztek fel a messze földről érkező vendégre. Minden gyermekhez volt egy kedves szava, mire elhelyezkedett a középen álló foteljában, ahol gyorsan körbeállhatták a gyerekek. Nagy volt az izgalom, amikor elővette a varázspapírját, melyen név szerint szerepeltek azok a gyerekek, akik jók voltak az elmúlt évben, és most megjutalmazza őket egy ajándékkal. Lelkesen bontották a sok finomságot rejtő csomagokat, és most már bátrabban beszélgettek a télapóval.
Sajnos a nagyszakállúnak sietni kellett tovább, hiszen még sok gyermek várta az érkezését. Búcsúzóul szívesen bújtak oda a gyerekek a télapóhoz a szülők örömére, akik boldogan fényképezték őket, hogy ez az élmény megmaradjon, és felidézhető legyen sok év múlva is a család számára.

1595894411
 

Címkékműszaki