Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

“Az ön vezénylője”

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. február 13. 16:57

Ezzel a címmel tartott előadást február 12-én a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) Üllői úti kampuszán az intézmény tisztképzésben résztvevő hallgatói részére az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) vezénylő zászlósa, Zsótér János főtörzszászlós.

Az előadást a vezénylőzászlós a katonai szocializációra fordítható időben tartotta meg. Ezt a lehetőséget az egyetem kancellárja, dr. Nagy Kálmán okleveles mérnök ezredes hagyta jóvá a hallgatói állomány számára, mégpedig heti három alkalommal, a délutáni órákban.

1595873139
Zsótér főtörzszászlós előadásának bevezetőjében elmondta: a vezénylő zászlósként a maga eszközeivel kívánja megismertetni, és segíteni leendő kollégáit – mint pályakezdőket – a tiszthelyettesekkel és a legénységi állományú katonákkal való kapcsolattartásban. Ezt követően bővebben foglalkozott a vezénylő zászlósok feladatkörével, általános kötelességeivel, a tiszthelyettes támogató csatorna felépítésével, melyet gyakorlati példákon keresztül szemléltetett.

A felmerült kérdések megválaszolása után összefoglalójában kifejtette, tiszt és a vezénylő zászlósa közötti együttműködés alapja minden esetben a kölcsönös bizalom, a becsületesség és az egymás tisztelete kell, hogy legyen, megvalósítva ezzel a közös célt, a parancsnok döntésének a végrehajtását.