Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az összetartozás ereje

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Tóth László |  2021. október 18. 16:28

A Honvédelmi Minisztérium is támogatta azt a gyermekrajzpályázatot, amelynek anyagából október 18-án, hétfőn nyílt kiállítás Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.

TOT_1041

A székesfehérvári Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület, valamint a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete hirdette meg azt a rajzpályázatot, amelyen a fiatalok „Székesfehérvár a mi városunk” és „Vakvezető kutyákkal a mindennapokban” témakörökben nyújthatták be műveiket. A diákok munkáit a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban állították ki október 18-án, és ugyanitt került sor az eredményhirdetésre is.

TOT_1120

A kiállítás megnyitóján Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, első pillantásra úgy tűnhet, hogy a Székesfehérvárról és a látássérültek mindennapjairól szóló pályázatok nem kapcsolódnak szorosan egymáshoz, valójában mindkettő egy összetartó, egymásért felelősséget vállaló közösségről szól. „Ez az összetartás most is megmutatkozik, hiszen mindannyian fontosnak tartjuk, hogy soha senkit ne érjen azért hátrány, mert bármilyen fogyatékossággal él a mindennapokban. Nagy jelentősége van annak, hogy már gyermekkorban tudatosuljon: csak egymás segítésével, támogatásával élhetünk igazán teljes életet” - mondta Vargha Tamás.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a honvédelmi tárca elismeréseit Zsiga Tamás dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Magyar Honvédséggel való kapcsolattartásért felelős államtitkári főtanácsosa adta át a tanulóknak.

Címkékkiállítás