Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Ultrabalaton dobogóján a nyolcfős honvédelmi női csapat

Szöveg: Sin Bettina | Fotó: Pintér Ákos |  2024. május 5. 18:26

A Honvédelmi Minisztériumot és a Magyar Honvédséget képviselő, GI Jane néven induló női csapat 18 óra alatt teljesítette a hétvégi Ultrabalaton 211 kilométeres távját. A nyolc lelkes és edzett hölgy erőfeszítését siker koronázta: Európa egyik legnagyobb tókerülő futóversenyén saját kategóriájukban harmadikként értek célba.

A rendszeres sportolás, az összetartás és elszántság alapfeltételt jelentett azon katonahölgyek és honvédelmi alkalmazottak számára, akik vállalták, hogy együtt fussák le a 211 kilométerest távot a Balaton mentén… Nappal és éjszaka, váltóban. Közülük Kállay-Nagy Anita már negyedik alkalommal vett részt az Ultrabalatonon a Honvédelmi Minisztérium színeiben.

image_123650291

„Nyolcan felváltva, kéz a kézben, egymást támogatva futottunk, egyénenként 25-30 kilométert, akár kétszer-háromszor, többen éjszaka is. Nem várt sérülések miatt újra is kellett terveznünk pár szakaszt, de egymást biztatva futottuk végig a kilométereinket” – nyilatkozta a megmérettetést követően.

A hölgyek egyetértenek abban, hogy a siker legfontosabb eleme a rendszeres edzés volt, ami akár heti 80 kilométer futást is jelentett. A megfelelő felkészülés mellett a szakaszok közötti regeneráció is kulcsfontosságúnak bizonyult, és persze az összetartás.

Szombat reggel kilenckor indultak és vasárnap hajnalban értek be a célba, 18 óra és 57 másodperc alatt teljesítették az előírt távot, s végeztek harmadik helyen a nyolcfős női csapatok mezőnyében. Mindannyiuk számára hatalmas élményt jelentett az Ultrabalaton, melyen ismét bebizonyosodott: egységben az erő. A GI Jane csapat tagjai: Mórocza Ágnes alezredes, dr. Polonyiné dr. Svéd Krisztina Amelita őrnagy, dr. Staskó Julianna őrnagy, Tóth Adél Tímea főhadnagy, Szabó Tícia főhadnagy, Bodnár Zsuzsanna hadnagy, Kovács Zita és Kállay-Nagy Anita honvédelmi alkalmazottak.

Címkéksport