Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ünnepek alatt sem áll meg a munka

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: Nagy Gábor |  2020. december 30. 11:20

Az év végéhez közeledve is zajlanak az új haditechnikai eszközök rendszerbeállításának munkálatai a HM ArmCom Kommunikációtechnikai Zrt. bázisán. Az utóbbi hónapokban érkezett Ejder Yalcin-ok korszerű híradástechnikai eszközökkel való ellátása kiemelt feladata a cég és a Magyar Honvédség szakembereinek egyaránt.

20201230-gidran 04

A 2019-ben rendelt páncélos harcjárművek kommunikációs rendszerekkel történő ellátása is része annak az átvételi és rendszerbeállítási folyamatnak, amelynek a végén a katonák használatba vehetik majd ezeket, a magyar Gidrán névvel ellátott eszközöket. Ennek érdekében az ünnepi időszak alatt is folyamatos a munka mindkét fél részéről a gödöllői telephelyen, amely nagy körültekintést és szakértelmet igényel, hiszen a tervek szerint jövő év elején megérkeznek ezek az eszközök a későbbi szolgálati helyükre.

Az Ejder Yalcin-ok a páncélozott harcjárművek között már képviselik azt a technikai fejlődést, ami elengedhetetlen ismérve egy modern haderőnek. Kialakítását és felszereltségét tekintve valós tapasztalatokra alapuló megoldások láthatóak a járműveken, emellett az egyedi rejtőszínezet már a hazai környezethez alkalmazkodik, melyek mind a benne tartózkodók biztonságát igyekeznek garantálni. Ennek része a mostani folyamat is, hiszen a HM ArmCom szakemberei által beépített vezetési rendszerek már a XXI. századi technikai feltételeket biztosítják.