Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ázsiai elefántot fogadtak örökbe

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kertész László |  2023. július 4. 20:06

A Fővárosi Állat- és Növénykert ázsiai elefántjának örökbefogadója lett az idén harmincéves HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM Ei Zrt.) július 4-én, kedden.

A társaság számára nem újkeletű dolog az állatkerti nevelőszülői szerep, hiszen tavaly két leopárdkölyök, Amir és Arya aranyfokozatú támogatói voltak. A két vadmacska játékos kölyökből felnőtté vált és ezzel készen állnak arra, hogy otthonukat elhagyva külföldi állatkertekbe költözzenek.

Az új állat kiválasztásakor elsődleges szempont volt, hogy a társaság fő alapelvei – stabilitás, védelem, innováció – jellemezzék az állatot is. A HM Ei Zrt. idén áprilisban elnyerte a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, ezért az előbb felsorolt tulajdonságok mellett olyan állatot kerestek, amely életében a család, a gondoskodás és az együttműködés fontos szerepet játszik.

A HM Ei Zrt. Elefántot fogad ötökbe KLAC2809

Hegedűs Ágnes, a társaság munkatársa kérdésünkre elárulta: azért esett Assamra a választásuk, mivel az elefántok között is rendkívül családbarátnak ismerik, hiszen – elefántbikákra nem jellemző módon – kicsinyeivel jó kapcsolatot ápol, a kifutójukban rendszeresen együtt játszanak.

Assam 2000. október 7-én a chesteri állatkertben született, majd négyéves korában Belgiumba került, ahonnan 2009. október 28-án költözött Budapestre. Gondozójától megtudtuk, hogy hím létére nagyon családbarát, kedvenc nassolnivalója pedig a körte, de szívesen fogyaszt almát, kockacukrot vagy háztartási kekszet is. Assam a nagycsaládos elefántok táborát erősíti, ugyanis az elmúlt tíz évben három utóda is született.