Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bajtársiasság, hazaszeretet, példamutatás

Szöveg: MH Sportszázad | Fotó: a sportszázad felvételei |  2023. április 17. 10:18

Az MH Sportszázad kijelölt állománya sikeresen teljesítette az alapkiképzést és tett ünnepélyes honvédesküt a haza szolgálatára Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.

Katonasportolók_eskü (2)

Az elmúlt hetek során az edzéseket felváltották a gyakorlatok, az élsportolókból szépen fokozatosan katonák lettek. Részt vettek harcászati, tereptani foglalkozásokon, lőgyakorlaton, megismerkedtek az álcázás és a túlélés alapjaival. Mára az egyéni sportolókból álló csapat összekovácsolódott, fegyelmezettebb lett és megtanult egységként működni.

Az eskütétel után Bozó Tibor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója tartott beszédet a bajtársiasság, hazaszeretet, példamutatás és a sport egységéről. Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnoka és Szilágyi László Péter ezredes, az MH Altiszti Akadémia törzsfőnöke. A Budapesti Honvéd Sportegyesület képviseletében Gergely István ügyvezető elnök, valamint Farkas László ügyvezető elnök-helyettes üdvözölte az újdonsült katonasportolókat.

Kapcsolódó cikkek