Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alapkiképzésen a katonasportolók

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Szováthy Kinga |  2023. március 20. 10:28

Alapkiképzésük második hetében általános harcászati foglalkozásokon vettek részt az MH Sportszázad katonasportolói a szentendrei MH Altiszti Akadémián.

MH_Sportszazad_alapkikepzes (4)

Az alapkiképzés nem csak a katonai alapismeretek elsajátítását szolgálja, hanem az első lépést is jelenti a katonai szocializáció felé. Az általános katonai ismereteket a résztvevők a gyakorlati órákon sajátították el, ahol megismerkedtek a kézi lőfegyverekkel, majd a második hét folyamán a biztonságos fegyverkezelést, a tüzelési testhelyzeteket, illetve a mozgásmódokat gyakorolták.

A sportszázad állományában jelenleg hetvenhárom katonasportoló van – mondta kérdésünkre Krizsán Szabolcs százados, az MH Sportszázad parancsnoka, aki hozzátette azt is, a katonasportolók folyamatosan részt vesznek a honvédelmi neveléssel és a toborzással kapcsolatos feladatokban, köztük a március 23-án, az MH Altiszti Akadémián tartandó nyílt nap előkészítésében.

„Több sportágat bemutató dinamikus bemutatóval, valamint interaktív foglalkozásokkal készülünk, amelybe bevonjuk majd az érdeklődőket is. Áprilisban aktívan részt veszünk az Országos Haditorna döntőjén, majd végrehajtjuk a lövészetet és a menetgyakorlatot is” – fűzte hozzá az MH Sportszázad parancsnoka.