Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Partnerségi érdemérem a német-magyar logisztikai program társelnökének

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Bundeswehr Logisztikai Parancsnokság |  2023. március 20. 8:54

Partnerségi érdemérmet adományozott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke Robert Wilhelm dandártábornok részére a német–magyar együttműködés során végzett kiemelkedő munkájáért.

Bundeswehr (2)_2

Robert Wilhelm dandártábornok, a Bundeswehr Logisztikai Parancsnokság parancsnokhelyettese 2019–2023 között látta el a német–magyar Strukturált Logisztikai Partnerség program társelnöki feladatait. Ezen időszakban a NATO Capability Codes & Capability Statements kritériumainak megfelelő harcászati szintű logisztikai képességek megteremtése volt a fő célkitűzés. A német–magyar közös képességek közül a Telepíthető Tábori Üzemanyagraktár 2022-ben elérte a teljes műveleti képességet, míg a Közepes Szállítószázad 2021-től kezdeti műveleti képességgel rendelkezik.

Wilhelm dandártábornok a Német Légierő Támogató Szervezetek parancsnokaként folytatja pályafutását, feladatait Ralf Lungershausen dandártábornoknak adta át Erfurtban, a Logisztikai Parancsnokság Konferencia Központjában megrendezett ünnepségen.

A kitüntetést – az átadás-átvételi ünnepség keretében – Antal Mihály alezredes, a Bundeswehr Logisztikai Parancsnokság kiemelt összekötő főtisztje adta át.

Bundeswehr (1)
Bundeswehr (3)