Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bakondi: továbbra is szükség van a honvédség eszközeire

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. október 18. 8:20

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője szerint továbbra is szükség van a honvédség eszközeire, de a lakosság egy része így is visszaköltözik a vörösiszapos településekre.

A kormány indítványozza, hogy az Országgyűlés az év végéig hosszabbítsa meg a vörösiszap-katasztrófa miatt Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében elrendelt veszélyhelyzetet – közölte Bakondi György a hétvégén Budapesten, a kormányszóvivői tájékoztatón.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t felügyelő kormánybiztos elmondta, a kormány hétfőn terjeszti az Országgyűlés elé az október 6-án kihirdetett veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló indítványt.

A katasztrófavédelmi vezető szerint az érintett területeken továbbra is szükség van a honvédség speciális eszközeinek alkalmazására. A katasztrófa sérültjei közül 43 embert még mindig kórházban ápolnak, egyikük állapota életveszélyes, hat sérült állapota súlyos.

Az érintett településekről kiköltöztetett emberek visszatelepítése pénteken megkezdődött, és hozzáláttak a Kolontáron bontásra ítélt házak eldózerolásához. Közben megszigorították a belépést az érintett területre, a nem ott élők csak előzetes egyeztetés után, engedéllyel juthatnak be.