Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ballag a ,,katona”

Búcsút intett iskolájának az első fehérvári honvéd kadétosztály

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2023. május 11. 13:57

Összesen tíz, a honvéd kadétképzésben résztvevő diák ballagott el a Székesfehérvári SZC Árpád Technikum Szakképző Iskola és Kollégium végzősei közül május elején. Ők alkották az oktatási intézmény első kadétosztályát.

RCS_6803_1

A búcsúztatón Szereminé Hegedűs Krisztina igazgató, Tóth Ágnes igazgatóhelyettes mellett Csizmadia Lajos főtörzszászlós, az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár vezénylőzászlósa, valamint a kadétoktatók közül Balla András főtörzsőrmester és Gulyás Kornél törzsőrmester is személyesen köszöntötte a tíz tanulót.

A ballagáson adták át a legjobban teljesítő diáknak az Év Kadétja elismerő címet, melyet Kovács Dávid Sándor érdemelt ki, aki ajándéktárgyat és emléklapot vehetett át a fehérvári 51-es dandár vezénylőzászlósától.

Az Árpád Technikum kadétképzését több éve támogatja a székesfehérvári alakulat. Az intézményben jelenleg is közel nyolcvan diák tanulja négy évfolyamban a katonalét alapjait.

Az iskolájuknak búcsút intő kadéttanulók közül már most tudni lehet: van, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatja tanulmányait; többen a szentendrei MH Altiszti Akadémián fejlesztik tovább, megszerzett, erős alapokkal bíró tudásukat; egyikük pedig már fel is szerelt és szerződéses katonának állt Tatán.