Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhúzás, guggolás, fekvenyomás

Szöveg: Teszler Vendel | Fotó: Kertész László |  2023. május 11. 13:11

Rozs Gergely hadnagy széles mosollyal érkezik a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem ebédlőjének teraszához. Pár perc múlva, a konditeremben már kissé komorabb a tekintete, ugyanis ott ismertetik vele a hallgatók a „TF Bikája” nevű verseny számait és feltételeit…

Felhúzás, guggolás, fekvenyomás - a résztvevők testsúlyának 80 százalékával. Nos, Rozs Gergely hadnagy 85 kilóval mérlegel egyenruhában, a többit pedig már ki lehet számolni. Elmondhatjuk: igazi kihívás a TE hallgatói napján, melyet természetesen mi mással, mint sportprogramokkal töltenek a leendő testnevelők, edzők, sportszakemberek.

Odakinn a sport és a honvédség kapcsolatát katonák erősítik. A magyar találmányú sportágban, a teqball-ban az egyetem labdazsonglőrjei ellen az MH Sportszázadának tagjai küzdöttek. Katonasportolóink hiszik, hogy egy igazi sportolónak mindegy mi a sportág, mindig szívesen mozog és versenyez. Így Hatos Gábor főtörzsőrmester birkózó és Tadissi Yves Martial szakaszvezető karatéka is kedélyesen „asztali-lábteniszezik” párosban – teszik mindezt bakancsban.

„A Magyar Honvédségben is rendkívül fontos a testmozgás, úgy ahogy itt az egyetemen. A tapasztalataim rendkívül kedvezőek, jó érzés itt a fiatal hallgatókkal együtt játszani. Két csapattal is érkeztünk, bízunk benne, hogy siker fogja övezni ezt a mai napot. A közös sportot én már mindenképpen pozitívan értékelem” – mondja Krizsán Szabolcs százados, az MH Sportszázad parancsnoka.

Odabenn Rozs Gergely a guggolás után lelki és szakmai támogatást kap, mert megérkezik a terembe Pálinkás Szilveszter főhadnagy, a Magyar Honvédség toborzó kampányának másik arca. Baráti diskurzusuk után mintha könnyedebben menne a fekvenyomás és a felhúzás, így a hadnagy összteljesítményét nézve méltón képviseli a hadsereget és dobogós lesz.

A „TF Bikája” cím azért házon belül marad…