Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Befogadni Isten igéjét

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Rácz Tünde |  2021. október 18. 22:17

A reformáció napja, október 31-e alkalmából tartott hálaadó istentiszteletet a Protestáns Tábori Püspökség a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Kápolnájában október 18-án, hétfőn. Az ünnepségen az 504 esztendővel ezelőtti események mellett nagy hangsúlyt kaptak a jelenkor kihívásai is.

RT1_4011

A rendezvényen – mások mellett - részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára, Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke, Kun Szabó István vezérőrnagy, Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Irodájának vezetője, főhadsegéd, Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka, Berta Tibor dandártábornok katolikus tábori püspök, valamint Pohl Árpád dandártábornok, az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának dékánja.

RT1_4052

Mint Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök igehirdetésében hangsúlyozta: a mindennapok viszonylagos jóléte, a gondtalan állapot – hasonlóan Jeremiás próféta korszakához – az Istentől elforduláshoz, hűtlenséghez vezethet. A „boldog békeidők” mindig egy kegyelmi időszak részei, amit a keresztyén ember hálás szívvel, ajándékként él meg, de soha nem feledkezik meg magáról az ajándékról, így illeszkedik be a Teremtő tervébe.

RT1_4088

Az igének ne csak hallgatói, hanem megértői és megtartói is legyünk - emelte ki Jákob János. Ez a reformáció: Isten felé nyitottak leszünk és törekszünk minden nap a megújulásra. A reformáció ugyanis nem egy lezárt történet, hanem egy restaurációs folyamat, amely a földi életben megmaradást, utána pedig Krisztus kegyelme által az örök élet ajándékát kínálja fel mindnyájunk számára.

Az istentiszteleten közreműködött a Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskola Énekkara, valamint a Légierő Zenekar – Veszprém.