Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Beillesztő tábort rendeztek Komáromban

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: 12. Dula Nándor Területvédelmi Zászlóalj |  2021. augusztus 30. 8:32

Honvédelmi beillesztő tábor vette kezdetét augusztus 25-én, Komáromban, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 12. Dula Nándor Területvédelmi Zászlóalj szervezésében.

beillesztő_tvz (1)

Komárom-Esztergom megyében második alkalommal rendezett a tatabányai székhelyű területvédelmi zászlóalj honvédelmi beillesztő, úgynevezett motivációs tábort a Kempelen Farkas Képesség- és Tehetségfejlesztő Alapítványi Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Honvéd Kadét Program ágazati szakképzés első évfolyamára felvett kadétjai részére.

A tábor célja, hogy az elsőéves diákok megismerkedjenek egymással és beilleszkedjenek az új közösségbe, amely megtanítja a fegyelmet, a csapatmunkát és a bajtársiasságot is számukra.

beillesztő_tvz (4)

Az első nap - a beérkezést és regisztrációt követően - csapatépítési feladatokkal, a komáromi Monostori Erős tárlatvezetéssel egybekötött látogatásával, valamint a komáromi Vízirendészeti Rendőrőrs bemutatójával telt, amelyet később tábortűz melletti vacsora zárt.

beillesztő_tvz (3)

Másnap a Komáromi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltó technikai bemutatóját tekinthették meg a táborozók, sárkányhajóztak a tatai Öreg-tavon, gokartoztak, az utolsó napon pedig a lövészeté volt a főszerep. A gyerekek paintballoztak, valamint kipróbálhatták a lég-és kispuska lövészetet is.

beillesztő_tvz (5)