Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A légvédelmi rakétaezreddel ismerkedtek az „Acélkockák”

Szöveg: Miklós Máté főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2021. augusztus 30. 7:19

Közel százharminc leendőbeli őrmester látogatott el augusztus 24 – 26. között az MH Altiszti Akadémiáról a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez.

Acélkocka_Arrabona (17)

A Pálffy Miklós laktanyában Könczöl Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka személyesen köszöntötte a katonákat az ezred művelődési otthonában. Ezt követően Inoka Zoltán főtörzszászlós, az ezred vezénylőzászlósa ismertette az Acélkocka alap altiszti tanfolyam résztvevőivel a győri ezred feladatrendszerét, az alakulat előtt álló haditechnikai fejlesztéseket, majd röviden bemutatta Győr városát is.

Acélkocka_Arrabona (7)

Inoka főtörzszászlós egy laktanya bejárásra invitálta a frissen egyenruhát húzott honvédeket, hogy még átfogóbb képet kaphassanak arról, milyen a győri alakulatnál szolgálni, milyen körülmények fogadják a pályájukat esetleg itt megkezdő altiszteket.

Acélkocka_Arrabona (19)

Többek között megnézték a kondicionáló termet, a MISTRAL célfelismerő és szimulátor termet, elhelyezési körletet, valamint az egyesített javító műhelyt. Az alakulótéren testközelből is megismerkedhettek az ezrednél rendszeresített főbb haditechnikai eszközökkel, ahol a korábban végzett fiatal őrmesterekkel is tudtak kötetlenül beszélgetni.