Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bemutatkozott a magyaroknak az ISAF északi parancsnoka

Szöveg: Turzai Zsolt |  2010. július 1. 6:34

Június 28-án az MH-PRT Pol-e-Khomri-i táborába érkezett Hans-Werner Fritz vezérőrnagy, az ISAF Északi Regionális Parancsnokság (RCN) új parancsnoka. A beosztását június 20-án átvevő tábornokot Nemes Tamás alezredes, az MH PRT parancsnokhelyettese fogatta Camp Pannoniában.

Az északi régió parancsnoka jelentést kapott a magyar felelősségi terület biztonsági helyzetéről, az MH PRT által eddig végrehajtott, valamint előttünk álló feladatokról, a magyar kontingens képességeiről. A jelentés kitért a sikeresen megvalósított CIMIC-projektekre mind az oktatás, mind az egészségügy területén, ezen túlmenően részletes tájékoztatást adott a már tervezőasztalon lévő infrastrukturális és CIMIC-beruházásokról. Fritz vezérőrnagy átfogó képet kapott a magyar PRT és az afgán kormányzati erők, mint például az Afgán Nemzeti Haderő (ANA), Tartományi Műveleti Koordinációs Központ (OCC-P) vagy az Afgán Rendőrség (ANP) közötti koordináció formáiról, elért eredményekről, és az együttműködés jegyében folytatott kiképzésekről.

Az RC N új parancsnoka az északi regionális újjáépítési csoportok közül elsők között látogatta meg a magyarokat, jelezve ezzel a térség kiemelt szerepét az afganisztáni stabilizáció megteremtésében, valamint elismerve a magyar katonák példaértékű munkáját, elhivatottságát.