Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Deák János miniszteri biztosként vezeti a ZMNE-t

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. július 1. 6:38

Hende Csaba honvédelmi miniszter július 1-jei hatállyal megbízta Deák János nyugállományú vezérezredest, a Honvédelmi Minisztérium miniszteri tanácsadó testületének elnökét a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem miniszteri biztosi teendőinek ellátásával – közölte a tárca szerdán.

A közlemény szerint a miniszter a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tartott szerdai állománygyűlésen ismertette a tárca intézkedéseit és terveit az állománnyal. A miniszter ezek között bejelentette, hogy megszűnt Szabó János rektori megbízása, illetve elfogadta Nagy Kálmán okleveles mérnök ezredes kancellár lemondását. Az intézmény főtitkári feladataival Lakatos László okleveles mérnök vezérőrnagyot bízta meg a miniszter.

Az állománygyűlésen elhangzott továbbá, hogy akár már jövőre létrejöhet a nemzetvédelmi egyetemet is magába foglaló egységes közszolgálati egyetem. Ezzel kapcsolatban Hende Csaba azt mondta, hogy a kormány határozott célja egy olyan egységes közszolgálati egyetem létrehozása, amely európai szintű elitegyetemmé fejlődhet, ugyanakkor egyformán szolgálja az állami szervek részére egységes követelmények alapján felkészített köztisztviselői és kormánytisztviselői kar oktatását, valamint a honvédtisztek hagyományokon alapuló, de a kornak megfelelő képzését. A honvédelmi vezetés szándéka szerint az új egyetem mindenképpen megőrzi a Zrínyi Miklós nevet – tették hozzá.