Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Benkő Tibor: 2022-ben biztosítottak a források a haderőfejlesztés folytatására

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: archív |  2021. május 31. 13:16

A 2022-es költségvetésben biztosítottak a források a haderőfejlesztés folytatására - emelte ki a honvédelmi miniszter május 31-én, hétfőn a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

miniszter3

Benkő Tibor úgy fogalmazott: „erős Magyarország nem létezhet erős honvédség nélkül, amely mindenkor kész és képes garantálni hazánk, honfitársaink és szeretteink biztonságát”. Ezért 2022-ben folytatódik a haderőfejlesztés - mondta a miniszter, aki úgy értékelt: „történelmi pillanathoz érkezünk, hiszen a haza védelmére fordítható összeg jövőre átlépi a soha nem látott, 1000 milliárd forintot”.

Benkő Tibor elmondta: ennek a költségvetési támogatásnak csaknem felét fejlesztésekre és beruházásokra fordítják, amelynek középpontjában a hazája iránt elkötelezett katona áll. A cél, hogy „ezt a magasztos hivatást minél több fiatal vállalja”, és minél több önkéntes tartalékos legyen. Továbbá a haditechnikai eszközök beszerzésén és a honvédség létszámának bővítésén túl korszerűsítik, komfortosabbá teszik a katonák elhelyezését is - fűzte hozzá.

Kitért arra is, hogy segítik a magyar hadiipar újjáélesztését, amely nem csak a biztonságot növeli, de munkahelyeket is teremt. „Tesszük mindezt azért, hogy a Magyar Honvédség mindig, minden körülmények között garantálni tudja hazánk és a magyar emberek biztonságát” - jelentette ki Benkő Tibor.