Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Berta Tibor ezredes: közös cél a katonalelkészek és a katonák kapcsolatának elmélyítése

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2021. március 18. 12:53

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus Tábori Püspökség katolikus tábori püspökévé nevezte ki Berta Tibor ezredest, március 15-ei hatállyal. Az erről szóló okmányt ünnepélyes keretek között adták át március 18-án, csütörtökön, Budapesten, a tárca Balaton utcai objektumában.

20210318-Berta-ezds-kinevezes (5)

A honvédelmi tárca vezetője köszöntőjében elmondta: a Katolikus Tábori Püspökség és a Tábori Lelkészi Szolgálat minden felekezete fontos szerepet tölt be a katonák és a honvédelmi alkalmazottak életében. Hozzátette: a katonalelkészek szolgálata fontos mozgatórugója a katonai szervezetek sikerességének. „Rendkívül fontos, hogy nálunk a tábori lelkészi szolgálat minden katona, minden honvédelmi alkalmazott, minden ember sorsát egyformán lássa és kezelje” – hangsúlyozta Benkő Tibor.

A honvédelmi miniszter a katonalelkészek munkáját méltatva kiemelte: a Tábori Lelkészi Szolgálat különböző felekezetű tagjainak együttműködése a jövőben is az eredményes szolgálat egyik alappillére lesz.

20210318-Berta-ezds-kinevezes (3)

A honvedelem.hu kérdésére válaszolva Berta Tibor ezredes, katolikus tábori püspök elmondta: kollégáival együtt a jövőben is azon dolgozik majd, hogy a lelkészek és a katonák közötti kapcsolat tovább épüljön. „Szeretnénk folytatni azt az elmúlt évtizedekben elkezdett szolgálatunkat, amelyben a katonai feladatokban való részvételünk és a katonáknak a szolgálata egyre mélyebb kell, hogy legyen” – mutatott rá a katolikus tábori püspök.

A rendezvényen jelen volt még Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, Szabó István, honvédelmi államtitkár, dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokának helyettese, dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Jákob János dandártábonok, protestáns tábori püpök, valamint Köves Slomó vezető tábori főrabbi.

Kapcsolódó cikkek