Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bizottság járt a Sziklában

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. április 28. 8:58

A veszprémi Sziklaként közismert SEL objektumban tett látogatást április 25-én a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság. A soros bizottsági ülést követően Szűcs Pál mérnök ezredes, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnoka – aki egyébként maga is a testület tagja – vezetésével érkezett a mintegy 30 fős delegáció az objektumhoz.

Az ezredparancsnok, valamint Karajz Miklós alezredes, a CRC (1. Légi Irányító Központ) parancsnoka tájékoztatta a jelenlevőket az ezred és a CRC szervezeti felépítéséről, tevékenységéről, a fejlesztésekről, valamint jövőbeni terveikről. Néhány egykori katona is tagja a bizottságnak, akik meglepődve figyelték, mekkora változáson, fejlődésen ment keresztül a létesítmény az elmúlt időszakban.

A bizottság hosszasan időzött az irányító teremben, ahol számos kérdés merült fel a légi vezetés és irányítás vonatkozásában. Ezt követően megtekintették az MH ÖHP alárendeltségében, de szintén a Sziklában működő Hadműveleti Központot, valamint néhány fontosabb üzemeltetési egységet is. A program közös ebéddel zárult, ahol Debreczenyi János, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszönetet a látogatás megvalósulásáért.

CímkékjogSzikla