Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Bogrács Művelet”

Szöveg: Szabó Béla |  2011. július 28. 18:19

Régen várt, s egy esztendőben csak egyszer előforduló esemény: a különleges műveleti katonák családtagjaik körében ünnepelhették alakulatuk napját, július 28-án, csütörtökön. A szolnoki Holt-Tisza partján található vízisport-telepen az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj katonáinak ez alkalommal egészen másfajta, és békésebb kihívásokkal kellett megküzdeniük, mint afganisztáni szolgálatuk során.

1595922335
Vérmérséklete és tehetsége alapján ki-ki megmérethette tudását a horgász- és főzőversenyen, jeleskedhetett evezésben, a gyerekek pedig a sportversenyektől kezdve az ugráló várig számtalan programon való részvétellel „tehermentesíthették" szüleiket.

A zászlóalj volt parancsnokai, egykori kollégái és nyugdíjasai részvételével zajló napon csupán egy „hivatalos" eseményre került sor: Sándor Tamás ezredes, a zászlóalj parancsnoka a különleges műveleti csoport hatodik váltása Afganisztánból hazatért tagjainak, szolgálatuk emlékére és elismerésére, átadta az úgynevezett ISAF KMCS (különleges műveleti csoport) késeket.

Az ünneplő „különlegeseket" levélben köszöntötte Huszár János dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke, parancsnokhelyettes.

Huszár tábornok elismerését és köszönetét fejezte ki a különleges műveleti zászlóalj kiképzésben, a hazai és nemzetközi gyakorlatokon, valamint az afganisztáni műveleti területen nyújtott, a szövetségesek által is elismert több éves szolgálatáért.

 
1595922335
 
1595922335

 
 Fotó: A szerző felvételei