Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bőhm Csaba tizedes tizenharmadik férfi öttusában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI |  2024. augusztus 11. 8:05

Az MH Sportszázadot öttusában ketten képviselik a párizsi olimpián, közülük a férfiaknál szombaton Bőhm Csaba tizedes 13. lett, válogatott társa Szép Balázs pedig a 10. helyen zárt. A hölgyeknél Guzi Blanka szakaszvezető vasárnap szerepel a fináléban.

2024.08.10. Bőhm_MTI_CZS

A 36 induló csütörtökön körvívással kezdett az Észak-párizsi Arénában, az ott elért eredmény az elődöntőben és a továbbjutók esetében a döntőben is a kiinduló pontszám volt. Bőhm Csabának ezúttal nem sikerült a vívás, 13 győzelmet aratott, miközben 22 ellenfelétől vereséget szenvedett. Nehéz helyzetbe került.

Pénteken a magyar öttusázók sikerrel vették az elődöntőt – melyet már a Versailles-i kastély parkjában, csodálatos környezetben bonyolítottak le –, így a szombati 18 fős döntőben is versenyezhettek.

2024.08.10. Bőhm_MTI_CZS_2

Lovaglásban Bőhm tizedes kezdett, mert a vívóeredménye alapján ő állt a döntős mezőnyben az utolsó, azaz a 18. helyen. A homokos talajú pályán tíz akadály volt, a két kettessel 12 erőkifejtést kellett végrehajtaniuk a versenyzőknek. Bőhm Csaba lova a 6-os és a 10-es akadálynál lehúzta a rudat, így a magyar öttusázó a kiinduló 300 pontból 14-et elveszetett.

Az MH Sportszázadban szolgáló 24 éves öttusázó a bónuszban nem szerezett pontot, mivel elsőként pástra lépve kikapott Choongtól. Úszásban 1:58.94-gyel a harmadik leggyorsabb volt. A kombinált számnak a 17. helyről vágott neki, és négy pozíciót tudott javítani úgy, hogy a lövészetei is rendben voltak és jó tempót futott. A futószámban 9:44.87 perccel a harmadik legjobb eredményt érte el.

Győzött a Tokióban ezüstérmes el-Gendi, második lett a japán Szato Taisu, a bronzérmet pedig az olasz Giorgio Malan harcolta ki.