Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bővült a könyvtár

Szöveg: Nehéz Attila |  2011. március 21. 13:40

Európai uniós forrásból kiképzési szakkönyvtárral fejlesztette szolgáltatásait a dandár debreceni közművelődési központja. A MH 5. Bocskai Lövészdandár a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében, a „Tudásdepo-Expressz, a könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében” című pályázaton nyert.

A támogatás 55 millió forint, ennek egy részéből – mintegy 3,7 millió forintból – bővítették a könyvtárat. Új bútorok kerültek mindhárom szolgáltatási helyre, az átalakított, kibővített funkcionális terek optimális lehetőséget teremtenek az elmélyült tanuláshoz, kutatómunkához, ideális lehetőség adódik kiscsoportos foglalkozások megtartásához is.

Dr. Böröndi Gábor dandártábornok megnyitójában valamennyi közreműködőnek megköszönte a fejlesztésben végzett munkáját, s átadta az új részleget.

Az újonnan kialakított kiképzési szakkönyvtárban kaptak helyet a hadtudományi, hadtörténeti, haditechnikai, illetve biztonság- és védelempolitikai dokumentumok. A dandár állománya, valamint a hadtudományok iránt érdeklődő civil könyvtárhasználók mostantól koncentráltan férhetnek hozzá a mindennapi munkájukhoz, továbbképzésükhöz vagy önképzésükhöz szükséges, a könyvtár állományában meglevő valamennyi, hagyományos és nem hagyományos dokumentumhoz.

A további fejlesztési célok között van az interneten 24 órában elérhető és elektronikus szolgáltatásokat nyújtó könyvtári portál kialakítása, a különféle adatbázisok, online kutatási és tananyagok, tanulmányok valamint mozgóképes felvételek elhelyezése a tervezett portálon, a szolgáltató helyek hadtörténeti eseményeihez kapcsolódó előadás-sorozatok megszervezése, valamint a katonai alapismeret tantárgy, valamint a történelem tantárgy oktatásának segítése és a hadtörténelem népszerűsítése.

1595916005
 
1595916005
 

 
 Fotó: a szerző felvételei